neděle 24. července 2011

Sýrová neděle

Můj batoh, pečlivě zabalený do poctivě ukradeného igelitu na vídeňském letišti a omotaný do potravinářské folie, vypadal jako by ho někdo protlačil kombajnem. Kdybych to tušil, nenechával bych v horní kapse plechovku piva :(

Turečtí policajti, jinak jazykově ne příliš dobře vybavení, při komunikaci aktivně využívají google translator. Jsou veselí, obdarovali nás informacemi a lahví studené vody.

Naši touhu po pouliční konzumaci co nejpodivněji vypadajícího pokrmu uspokojilo něco co vypadalo jako tkaničky od bot porostlý mechem. No a turek to ještě umocnil tím, že na to kydnul zmrzlinu. Potom zavolal dva další Turky a společně se nám smáli. Později jsem zjistil, že pokrm se jmenuje Kadayif. Je to fakt dobrota.

Lucka dostala odpoledne obrovskou chuť na turecký sýr. Z nudné odpolední prohlídky města se stala "dobrodružná" výprava do krámku se sýrem. A později sýrové hody.

Večer jsme šli do hospody s párem rusů co byli shodou okolností před čtrnácti dny na Araratu. Dali nám několik hodně cenných rad. Mimo jiné tu, že cestou na jihovýchod Turecka už na žádnou hospodu nenarazíme.
Published with Blogger-droid v1.7.4

Žádné komentáře: